Friday, March 5, 2010

ADC poetst proefdiervrij enkele Belgische overheidsgebouwen en kabinetten schoon....


Geslaagde start van nieuwe ADC campagne!

05-03-2010 St. Anti Dierproeven Coalitie


ADC start nieuwe campagne 'Een proper kantoor begint met propere producten'.
Deze campagne moet ertoe leiden dat de diverse overheden hun verantwoordelijkheid nemen inzake het voorkomen van nodeloos dierenleed. Te vaak worden kantoorgebouwen nog schoongemaakt met producten die uitgebreid getest zijn op dieren. Anno 2010 is dit een kaakslag in het gezicht van de dieren.


Daarom trok het "ADC clean-team" er donderdag 4 maart op uit om symbolisch enkele belangrijke overheidskantoren en kabinetten van ministers te poetsen. Ons zeskoppige team poetste letterlijk en figuurlijk alle dierenleed weg!

We begonnen bij de openbare omroep VRT, waar we al meteen te horen kregen dat men positief staat tegenover onze terechte eis. Men gaat dit intern bekijken.

Daarna ging het verder richting kabinetten van Vlaams minister-president Peeters en vice-premier Onkelinx. Ook hier kregen we positieve reacties van de kabinetsmedewerkers.

We eindigden bij de 2 instanties die de Vlaamse en federale overheidsgebouwen beheren. Bij de beheerder van de Vlaamse overheidsgebouwen kregen we te horen dat het kabinet van Vlaams minister-president Peeters hen diezelfde middag al had gecontacteerd met de vraag te bekijken hoe zij aan onze vraag kunnen voldoen.

Danny Flies, voorzitter ADC:
'Wij vinden dat de overheid een voorbeeldfunctie heeft en moet tonen dat zij duurzaamheid en dierenwelzijn oprecht serieus nemen. Wij vragen dan ook aan de overheid om dierproefvrije schoonmaakproducten als norm te hanteren.'

De Anti Dierproeven Coalitie is verheugd over de positieve reacties op onze nieuwe campagne. Wij zullen natuurlijk alle gemaakte beloften van overheidswege opvolgen en waar nodig bijsturen. Bekijk regelmatig onze website voor het laatste nieuws over deze campagne.

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)
(Bron foto's: St. Anti Dierproeven Coalitie)

No comments:

Post a Comment