Tuesday, March 2, 2010

ADC start 4 maart in België campagne 'Propere producten op kantoor'


ADC start nieuwe campagne 'Propere producten

op kantoor'

02-03-2010 St. Anti Dierproeven Coalitie


De meeste werknemers onder ons staan er niet bij stil dat hun werkomgeving waarschijnlijk gepoetst wordt met schoonmaakproducten die op dieren getest zijn. Iedereen is het er wel over eens dat dierproeven voor schoonmaakproducten niet meer van deze tijd zijn.

Daarom start de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) op donderdag 4 maart een nieuwe campagne 'Propere producten op kantoor'.

De Anti Dierproeven Coalitie vindt het ongehoord dat ook overheidsgebouwen nog steeds grotendeels gepoetst worden met schoonmaakproducten die op dieren getest zijn. Wij vinden dat de overheid hierin een voorbeeldfunctie heeft.

Danny Flies, voorzitter ADC:
"Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende producenten van schoonmaakmiddelen die er doelbewust voor kiezen geen dierproeven uit te voeren. Wij eisen dat, in navolging van het terecht promoten van fair trade producten, de overheid overstapt op duurzame, dier- en mensvriendelijke schoonmaakproducten!"

Om deze campagne te lanceren zal ons clean-team die dag de kantoren poetsen van de openbare omroep VRT, de kabinetten van Vlaams minister-president Kris Peeters en vice-premier Onkelinx. (Klik hier voor locaties en tijdstippen.)

In het kader van deze campagne zal de Anti Dierproeven Coalitie alle Belgische en Nederlandse steden en gemeenten contacteren met de vraag enkel dierproefvrije producten te gebruiken.

Hier vind je een lijst met producten die niet getest worden op dieren: (klik op de afbeelding)

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)

No comments:

Post a Comment