Tuesday, January 5, 2010

Jacht geopend op idioten die kat met vuurwerk in Klazienaveen hebben opgeblazen - Dierenvrienden uit het land loven beloning uit voor gouden tip


Beloning voor vangst sadisten

06-01-2010 Van onze correspondent, De Telegraaf


KLAZIENAVEEN - Dierenvrienden uit het hele land loven een beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de dierenbeulen die in het Drentse Klazienaveen op gruwelijke wijze een kat hebben gedood.

Alles wijst er volgens de Dierenbescherming op dat de sadistische daders vuurwerk in het achterwerk van de kat stopten, waarna het diertje een gruwelijke dood stierf. Via internet kwamen er gisteren meer dan 800 verontwaardigde reacties binnen bij deze krant. Een meisje ontdekte het zwaargewonde dier op oudejaarsavond bij een bouwmarkt.

Haar moeder vertelt: ,,Het diertje gilde het uit van de pijn. Mijn dochter heeft de poes op haar scooter mee naar huis genomen. Daar nam ik het diertje op schoot, maar het overleed na een klein kwartiertje. We zijn er doodziek van, heel verschrikkelijk." Een inwoner van Arnhem heeft een bonus van 5000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip. "De telefoon staat hier roodgloeiend", zegt Yvon Veldhoen van de Dierenbescherming.

"Ook andere particulieren loven een beloning uit. In totaal zitten we nu al op 5600 euro."

Vrijwilligers van de Dierenbescherming delen vandaag flyers uit bij de bouwmarkt waar het zwaar gehavende diertje werd ontdekt.

De Dierenbescherming doet vanochtend aangifte bij de politie. Het baasje van de kat heeft zich nog steeds niet gemeld. De dader riskeert volgens het openbaar ministerie in Assen een straf van maximaal drie jaar of een geldboete van 18.500 euro.

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)

No comments:

Post a Comment