Tuesday, January 5, 2010

Katje in Klazienaveen met rotje in achterwerk opgeblazen door idioten - Beestje sterft gruwelijke dood - Jacht op dader(s) geopend!


Vandalen blazen kat op met rotje

05-01-2010 Van onze correspondent, De Telegraaf


KLAZIENAVEEN - De Dierenbescherming in het Drentse Klazienaveen doet een poging de daders te achterhalen van een wel heel sterk staaltje van dierenmishandeling. Beulen bliezen een kat op door een rotje in het achterwerk van het weerloze diertje tot ontploffing te brengen.

Het slachtoffer leefde nog heel even en stierf vervolgens een gruwelijke dood. ,,We maken het wel vaker mee dat vuurwerk naar dieren wordt gegooid, maar dit slaat echt alles”, aldus een verontwaardigde Yvon Veldhoen van de Dierenbescherming Zuid-Oost Drenthe. De organisatie probeert nu alsnog te achterhalen wie het baasje van de kat is. ,,En we willen natuurlijk dat de daders worden gestraft. Vandaar de aangifte.”

Het incident vond plaats op oudejaarsavond. De moeder van een meisje meldt hoe haar dochtertje de zwaargewonde kat in de buurt van een bouwmarkt ontdekte. ,,Het diertje gilde het uit van de pijn. Mijn dochter heeft de poes op haar scooter mee naar huis genomen. Daar nam het diertje op schoot, maar het overleed na een klein kwartiertje. Stinkend naar verbrand vlees en vuurwerk. We zijn er doodziek van, heel verschrikkelijk.”

De Dierenbescherming zegt zwaar aan het incident te tillen. ,,We laten het er niet bij zitten”, aldus Yvon Veldhoen. ,,Zeker omdat dit niet per ongeluk kan zijn gegaan. Hier is boze opzet in het spel geweest.”

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)
(Bron foto: http://www.fok.nl/)

No comments:

Post a Comment