Monday, January 4, 2010

Vanaf donderdag mag op aantal diersoorten in Limburg niet gejaagd worden vanwege winterweer - Jagen op wilde zwijnen en reeën gaat gewoon door.....


Jachtverbod in Limburg

04-01-2010 Trouw


(Novum) - De provincie Limburg heeft een jachtverbod uitgevaardigd vanwege het winterweer. Vanaf donderdag mag er niet meer gejaagd worden op de haas, fazant, patrijs, wilde eend, overwinterende gans, konijn en houtduif, omdat dieren te weinig voedsel beschikbaar hebben en onvoldoende schuilmogelijkheden hebben.

De jacht op wilde zwijnen en reeën mag wel doorgaan, meldt de provincie. Ook mag er op konijnen en houtduiven gejaagd worden als zij zich ophouden bij schadegevoelige gewassen.

Op 24 december liet minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) nog weten niet van plan te zijn een landelijk jachtverbod in te stellen vanwege het winterweer. Zij wees er op dat dit een bevoegdheid van de provincies is. De Partij voor de Dieren had aangedrongen op een verbod gedurende de periode van strenge vorst en sneeuwval, 'omdat dieren het onder deze omstandigheden al zwaar genoeg hebben'.

De provincie Zeeland had eerder al een verbod uitgevaardigd voor de jacht op haas, fazant, wilde eend, konijn en houtduif. Ook op kolganzen, grauwe ganzen en smienten mag tot nader order niet meer worden geschoten in Zeeland.

(Bron: http://www.trouw.nl/)

No comments:

Post a Comment