Tuesday, January 5, 2010

Varkenstransport kantelt op A67 bij Geldrop - Onbekend aantal varkens afgemaakt door twee dierenartsen


A67 dicht door gekanteld varkenstransport

05-01-2010 Agrarisch Dagblad


De A67 bij Geldrop is vandaag sinds kwart voor negen 's ochtends gestremd door een aanrijding tussen twee vrachtwagens waardoor een oplegger met varkens kantelde.

Van de tweehonderd varkens die de vrachtwagen vervoerde, ontsnapten er acht. Hulpverleners moesten wisten de dieren te vangen. Varkens die door het ongeluk gewond raakten, zijn door twee dierenartsen afgemaakt, meldde de politie.

De vrachtwagen die uit de richting Venlo kwam, schoot door de botsing door de middenberm, kantelde en kwam in de tegenovergestelde rijrichting terecht. Drie achteropkomende personenauto's raakten betrokken bij het ongeval. Een automobilist raakte lichtgewond. De vrachtwagenchauffeurs bleven ongedeerd. Of gladheid een rol heeft gespeeld, is nog onbekend.

De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. Rond een uur was richting Venlo weer één rijstrook beschikbaar. Achter het ongeluk stond toen 8 kilometer file.

Politie, ANWB en Rijkswaterstaat verwachten dat het zeker nog tot drie uur 's middags duurt tot de varkens zijn overgeladen, de vrachtwagen is geborgen, het wegdek is gereinigd en de vangrail is gerepareerd.

(Bron: http://www.agd.nl/)

No comments:

Post a Comment