Thursday, October 29, 2009

Inspectiedienst Dierenbescherming neemt bij 59-jarige man in Sittard zo'n 30 kleine illegale gevangen vogels in beslag


Illegaal gevangen vogels in beslag genomen

29-10-2009 De Telegraaf


SITTARD - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft woensdag in Sittard een kleine dertig illegaal gevangen vogels in beslag genomen. Tegen de 59-jarige man die de vogels in kooitjes en in een volière had opgesloten, is proces-verbaal opgemaakt.

De vogels, waaronder vinken, sijzen en putters, waren veelal gevangen met netten, kooien en vogelklemmen. De Dierenbescherming liet weten dat ook deze verboden vangmiddelen in beslag zijn genomen.

Bepaalde vogelsoorten zijn in gevangenschap moeilijk te kweken, zodat vogelhouders de beestjes in het wild vangen. Populair in de volière zijn de putter, de vink en de sijs. Het vangen en houden van deze beschermde vogelsoorten is echter verboden, tenzij de vogels in gevangenschap zijn geboren.

Bij de man in Sittard was het duidelijk dat hij de vogels illegaal had gevangen. „Dit is onder meer te zien aan hun pootringen”, meldde de Dierenbescherming; een deel van de vogels was niet op de juiste wijze geringd. De in beslag genomen vogels worden als het even kan teruggezet in de natuur.

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)

No comments:

Post a Comment