Wednesday, October 28, 2009

Onbekenden dumpen kat bij klooster in Beuningen


Kat te vondeling gelegd bij klooster

28-10-2009 De Gelderlander


BEUNINGEN - Zoals vroeger ongetwijfeld wel eens een zuigeling ingepakt in dekens, bij het Beuningse klooster te vondeling is gelegd, troffen de broeders van de dierenambulance dinsdag een kat aan in de Kloosterstraat.

Het ambulancepersoneel was gewaarschuwd door medewerkers van de gemeentewerf die de kat in een kooi hadden gevonden in de droge sloot tegenover het voormalige klooster.

De roodwitte kat werd vergezeld door zijn speeltjes, waaronder een speelgoedmuisje. "Die heeft hij echt niet zelf erin gezet. De kat is gedumpt", zegt Jacqueline Bouwhuisen van de Dierenambulance Nijmegen. " Er kan een heel drama achter zitten", vervolgt Bouwhuisen. "Zoiets als 'de kat eruit of ik eruit'. Maar er zijn voldoende manieren om een dier op een nette manier af te staan."

Bouwhuisen roept mensen die de kat herkennen op zich, eventueel anoniem, bij haar te melden. "Het is prettig wat over het verleden van de kat te weten en eventueel kan zo'n persoon aangepakt worden door de dierenbescherming."

Volgens Bouwhuisen worden jaarlijks veel dieren gedumpt, vooral ratten en konijnen. Maar ook katten en honden. De roodwitte kater uit Beuningen is naar Dierentehuis De Mère in Balgoij gebracht.

(Bron: http://www.gelderlander.nl/)
(Bron foto: Gelderlander)

No comments:

Post a Comment