Thursday, October 29, 2009

Varkenstransport uit Beltrum verongelukt in Duitse Weeze - Vrachtwagen kantelt: 26 biggen gedood - In totaal 530 varkens in truck


Beltrumse biggen komen om bij ongeluk

29-10-2009 Berkelstream


WEEZE/BELTRUM - Bij een verkeersongeluk in het Duitse Weeze zijn woensdagmiddag zeker 26 biggen om het leven gekomen. De dieren zaten in een veetransport, dat omkiepte bij een afrit van de A57 naar de B9 richting Goch. De combinatie werd bestuurd door een 22-jarige man uit Beltrum.

In totaal zaten er zo'n 530 varkens in de vrachtwagen. In het omgekiepte deel zaten ongeveer 250 dieren. De helft daarvan kon na het ongeluk ontsnappen uit het voertuig en liep de straat op. Met behulp van de brandweer en omstanders konden de varkens worden gevangen.

In de omgekiepte aanhanger zijn een aantal varkens om het leven gekomen. Enkele anderen waren zo zwaar gewond geraakt, dat ze gedood moesten worden. In totaal zijn 26 varkens omgekomen bij het ongeluk.

De aanhanger raakte zwaarbeschadigd en moest worden afgesleept. De Beltrumse bestuurder bleef ongedeerd. De B9 in Duitsland is enkele uren afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

(Bron: http://www.berkelstream.nl/)
(Bron foto: Berkelstream)

No comments:

Post a Comment