Sunday, December 27, 2009

Circus Moskou-Holiday in Tilburg moet van PvdD dagelijks gecontroleerd worden op dierenwelzijn


Partij van de Dieren wil controle circusdieren in

Tilburg

27-12-2009 Omroep Brabant


TILBURG - De gemeente Tilburg moet het welzijn van de circusdieren van het Staatscircus van Moskou-Holiday streng controleren. Dat vraagt De Partij voor de Dieren zondag met klem aan het college van B&W van Tilburg.

Ook andere Brabantse gemeentes die door het circus worden bezocht zoals Eindhoven, Den Bosch en Oosterhout hebben van de politieke partij eenzelfde verzoek gekregen.

Ondermaats
Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van het Ministerie van Landbouw in maart bleek dat het welzijn van dieren door het circusleven onder druk komt te staan. Zieke dieren krijgen niet altijd adequate zorg en het voeden van de dieren is ondermaats, aldus de onderzoekers van de universiteit.

Margreet Steendijk van de Tilburgse werkgroep van de Partij van de Dieren grijpt het rapport aan om bij de gemeente op het hart te drukken dagelijkse controles uit te voeren.

"Het geeft de gemeente Tilburg de morele verplichting om te doen wat zij kan om het leed van de dieren te verzachten", aldus Steendijk, die bij een eerder bezoek van het circus aan Tilburg achter de schermen filmopnamen maakte van olifant Bettie, die volgens haar 'gestoord gedrag' vertoonde.

(Bron: http://www.omroepbrabant.nl/)

No comments:

Post a Comment