Tuesday, December 29, 2009

Kraaien slopen in Nunspeet en Elspeet afsluitdoppen nieuwe ventilatiepijpen van daken - Water via pijpen naar motor met kortsluiting tot gevolg


Kraaien veroorzaken kortsluiting in huizen

29-12-2009 van onze redactie binnenland, Nederlands Dagblad


NUNSPEET - Kraaien veroorzaken in 250 huizen in Nunspeet en Elspeet brandgevaarlijke situaties in de mechanische ventilatie. In twee woningen heeft al brand gewoed.

Een kauw, een kleine kraaiensoort. foto ANP/Marten van Dijl

Mandagmiddag zijn in allerijl medewerkers van woningcorporatie Omnia Wonen op pad gestuurd om de huurders te waarschuwen de stekkers uit de ventilatie te halen. Ook is er een speciaal telefoonnummer dat verontruste huurders kunnen bellen (0341-278350).

De kraaien hebben bij de woningen waar brand is geweest, afsluitdoppen van de nieuwe ventilatiepijpen op het dak geroofd. Deze onderdelen waren juist afgelopen zomer geïnstalleerd bij een renovatie. Daardoor kon water in de pijpen naar de motor lopen. Dat gaf tijdens de kerstdagen en eind vorige maand kortsluiting in twee huizen.

Als huurders de stekker uit de mechanische installatie halen, kan er geen kortsluiting ontstaan als vogels opnieuw met de afsluitdoppen aan de haal gaan.
De reparatiewerkzaamheden zullen niet eerder dan in de loop van volgende week beginnen.

(Bron: http://www.nd.nl/)
(Bron foto: Nederlands Dagblad)

No comments:

Post a Comment