Monday, December 28, 2009

Verwaarloosde pony Cheduc bij Cadzand-Bad na redding uit sneeuw in weiland alsnog overleden - Nog twee pony's in wei


Verwaarloosde pony overleden

28-12-2009 Provinciale Zeeuwse Courant


OOSTBURG - De pony die omstanders woensdag hebben gered uit een wei aan de Kanaalweg tussen Cadzand-Bad en Retranchement is overleden.

Annette Höck (rechts) probeert samen met Loes, een medewerkster van de Dierenbescherming, de uitgeputte Cheduc er doorheen te slepen. Uiteindelijk heeft de dierenarts haar laten inslapen. Foto Peter Nicolai

De merrie was zwaar onderkoeld, ondervoed, in shock, liggend in de sneeuw aangetroffen. De Oostburgse Annette Höck heeft het paardje, dat ze Cheduc noemde, meegenomen en heeft het samen met de dierenarts en medewerkers van de Diererenbescherming verzorgd. Even leek het beter te gaan met de Shetlandpony, maar uiteindelijk ging het toch de verkeerde kant op. De dierenarts heeft Cheduc laten inslapen.

De inspecteur van de Dierenbescherming heeft zich over de zaak gebogen. Ook is aangifte gedaan bij de politie wegens dierenmishandeling. In de wei waar Cheduc werd aangetroffen, staan nog twee andere pony's. Zij worden door de Dierenbescherming goed in de gaten gehouden. De eigenaar zou zijn gesommeerd zijn paarden goed te verzorgen.

(Bron: http://www.pzc.nl/)
(Bron foto: PZC)

No comments:

Post a Comment