Tuesday, December 29, 2009

Kerststal van Bert in Vlissingen wekt verontwaardiging PvdD - 'Onverzorgde dieren die veel te laat drinken kregen'


'Dierenleed in kerststal van Bert'

29-12-2009 De Gelderlander


APPELTERN/VLISSINGEN - De Werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft geklaagd over onnodig dierenleed in de levende kerststal die zondag 20 december in het Bellamypark in Vlissingen te zien was.

Achter een omheining liep volgens partijleden een dertigtal dieren van Bert's Animals, een dierenverhuurbedrijf uit Appeltern. De PvdD vond het een 'sneu tafereel met onverzorgde dieren die veel te laat van water werden voorzien'. De PvdD schrijft: 'Een als Jozef verklede medewerker van Bert's Animals zei dat kamelen toendradieren zijn. Die zouden het gewend zijn bij dorst sneeuw te eten.'

Over het transport was de partij ook niet te spreken. 'In een aanhanger van 2 bij 4 meter en 1,60 meter hoog zijn 1 rund, 1 kameel, 1 alpaca, 1 ezel, 2 ganzen, 15 kippen en eenden, 12 geiten, schaapjes, lammetjes en diverse balen hooi en stro vervoerd.' In een brief aan het gemeentebestuur heeft de partij geklaagd over de dieronvriendelijke kerststal. Ook de Landelijke Inspectie Dienst (LID) is op de hoogte gebracht.

Een medewerkster van Bert's Animals: "Bert is er niet en ik weet nergens van. Een levende kerststal? in Vlissingen? Daar zijn wij niet geweest."

(Bron: http://www.gelderlander.nl/)
(Bron foto: PvdD Zeeland/Gelderlander)

No comments:

Post a Comment