Monday, December 28, 2009

Pony Mieke bij Retranchement niet aan verwaarlozing en ondervoeding overleden - Veearts bevestigt verhaal eigenaar Mieke


'Mieke is niet verwaarloosd'

29-12-2009 Provinciale Zeeuwse Courant


RETRANCHEMENT - Shetlandpony Mieke is vorige week niet overleden als gevolg van ondervoeding en/of verwaarlozing.

Annette Höck (rechts) probeert samen met Loes, een medewerkster van de Dierenbescherming, de uitgeputte Cheduc er doorheen te slepen. Uiteindelijk heeft de dierenarts haar laten inslapen. Foto Peter Nicolai

Volgens Flor Vriends, de eigenaar van het weiland aan de Kanaalweg bij Retranchement, en paardenkenner Willy de Dalie is het dier altijd prima verzorgd.

Hun verhaal wordt bevestigd door veearts Ton van Bruinessen van Dierenartsencentrum West, de vaste veearts van Mieke en van Blacky en Benita. Deze pony's staan in dezelfde wei en zijn de zoon en dochter van Mieke.

"Shetlandpony's zijn erop gebouwd in weer en wind buiten te staan. Op de Shetlandeilanden is ook geen afdakje", zegt Van Bruinessen. "Mensen zien vooral rond de kerstdagen echter liever dat ze in een tweepersoonsbed liggen met verwarming. Echt, Shetlandpony's voelen zich buiten lekkerder dan in een muffe stal. Er was helemaal geen sprake van verwaarlozing. Ik heb de paarden deze zomer nog gevaccineerd en ontwormd. Ze zagen er prima uit en worden goed verzorgd door Albert, de beheerder van de camping. Kijk, Mieke is dertig jaar geworden. Omgerekend in mensenjaren dik boven de honderd. Een meer dan respectabele leeftijd. Ook Shetlandpony's hebben niet het eeuwige leven."

(Bron: http://www.pzc.nl/)
(Bron foto: PZC)

No comments:

Post a Comment