Thursday, December 31, 2009

Jagers in Gelderland lappen in vorstperiode 'regels' aan hun laarzen - Dieren met drijfjacht opgejaagd....


De wilde dieren hebben het moeilijk in de winter,

maar de jacht gaat gewoon door

31-12-2009 Faunabescherming


In Gelderland wordt er weer volop "beheerd" tijdens de sneeuw- en vorstperiode. De provincie Gelderland vond het niet nodig de jacht te verbieden.

Men vertrouwde erop dat jagers de jacht niet nog verder in discrediet zouden brengen door dieren in de koude periode middels drijfjacht opzettelijk op te jagen en neer te schieten. Wildbeheereenheid De IJsselvallei organiseerde vlak vóór de Kerst een jachtpartij langs de IJssel bij Terwolde (zie foto's).

Wildbeheereenheid Midden Betuwe (Noord) was in de buurt van Maurik met boten in actie om ganzen in de rivier op te jagen die vervolgens in strijd met de provinciale voorschriften werden geschoten.

Bij de Boschhoeve nabij Wolfheze was een clubje jonge jagers van de wildbeheereenheid Zuid-Veluwe(West) bezig schade te bestrijden en het wild te tellen. Dat werd desgevraagd beweerd. Niettemin had een duidelijk beschaamde juffrouw een knuppel in de hand en twee mannetjes een geweer. De velden zijn nog deels met sneeuw bedekt en de grond is hard door de vorst. Plantjes van de kwekerij die normaal op de grond voor het grijpen staan, zijn binnen gehaald. Hazen zie je er nooit. Konijnen sporadisch.

(Bron: http://www.faunabescherming.nl/)
(Bron foto's: Faunabescherming)

No comments:

Post a Comment