Wednesday, February 24, 2010

ADC hard op weg naar 40.000 benodigde handtekeningen burgerinitiatief einde honden- en kattenexperimenten


ADC voert educatieve campagne om maatschap-

pelijke druk op dierproeven te vergroten!

24-02-2010 St. Anti Dierproeven Coalitie


Elk weekend staat het straatteam van de Anti Dierproeven Coalitie in een drukke winkelstraat in Belgie en Nederland om de mensen te informeren over het dierenleed in laboratoria. Afgelopen weekend stonden we in een van de gezelligste steden en wel Breda.

Dat er in Breda ook veel dierenvrienden winkelen werd ons al snel duidelijk. Zoveel positieve reacties dat je je afvraagt waarom dierproeven nog steeds groen licht krijgen van de regering!

Ondanks de vele mensen die stelling nemen TEGEN dierproeven en VOOR de dieren, blijft de overheid de dieren stelselmatig negeren. De economische belangen van de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie zijn zo ontzettend groot, dat het 'offeren' van dieren op de koop toe wordt genomen. De universitaire instellingen zitten in ivoren torens en gebruiken dag in dag uit proefdieren om naam en faam te maken in de wetenschappelijke wereld.

In de Wetenschap-bijlage van het NRC Handelsblad schreef onderzoeker Bart Knols treffend 'dat ik meer dan 130 publicaties op mijn naam heb staan maar ik vraag me af of ik er een kind mee gered heb.'

'Van mij werd verwacht dat ik onderzoek deed dat fundamenteel van aard is. Omdat je dan kunt publiceren in tijdschriften als Science en Nature, en dan ben je the man. Dat is goed voor je carriere, maar voor het oplossen van het probleem?' Knols heft vertwijfeld zijn handen op.

Deze onderzoeker, die geen dierproefnemer is, geeft met zijn openheid aan dat het probleem diepgeworteld zit. Maatschappelijke druk, en daaruit voortvloeiend de educatieve campagne van de Anti Dierproeven Coalitie, is essentieel om tot strikte wetgeving te komen voor een betere bescherming van dieren.

Het burgerinitiatief is een mooi voorbeeld waarbij mensen geinformeerd worden over het leed van honden- en katten in laboratoria terwijl ook de druk die op de regering wordt uitgeoefend om dieren te bevrijden uit de laboratoria wordt vergroot.

De apen-, honden- en kattencampagne van de Anti Dierproeven Coalitie is een zeer begrijpelijke en logische campagne. 'Als we al geen dieren kunnen beschermen die dicht bij ons staan, hoe kunnen we dan ooit dieren beschermen waar de mens veel minder raakvlakken mee heeft?'

In Breda hebben 945 dierenvrienden hun krabbel gezet onder het burgerinitiatief. De Anti Dierproeven Coalitie heeft al 34.845 handtekeningen opgehaald.

Wil je ook handtekeningen ophalen? Download nu de handtekeningenlijst.

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)
(Bron foto's: St. Anti Dierproeven Coalitie)

No comments:

Post a Comment