Friday, February 26, 2010

Het is WEER raak: schuurbrand!!! - Duizenden kippen in Ede gedood bij brand in schuur - Slechts handjevol kippen overleeft vuurzee


Duizenden kippen gedood bij grote brand in Ede

26-02-2010 Scherpenzeelse Krant


EDE - Een uitslaande brand heeft vrijdag een schuur aan de Hoge Valksedijk tussen Ede en Wekerom verwoest. In de schuur zaten duizenden legbatterijkippen. Op een paar na zijn die allemaal omgekomen.

De melding kwam tegen half twaalf binnen bij de meldkamer. Een medewerker had het vuur ontdekt. Toen de brandweer ter plekke kwamen, sloegen de vlammen al uit het pand. Daarop werd direct opgeschaald naar grote brand, waarbij ook de brandweer van De Valk assistentie verleende.

Er werden drie blusvoertuigen ingezet en een hoogwerker. Binnen een half uur kon het sein brand meester worden gegeven en begon het nablussen, dat een paar uur in beslag nam.
De getroffen schuur stond tussen andere schuren. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. Er wordt nog asbestonderzoek gedaan. Mogelijk dat de golfplaten van het dak asbest bevatten. Daarom is de omgeving van de schuur afgezet.

Er is volgens een brandweerwoordvoerder weinig kans op gevaar voor de gezondheid, omdat de asbest niet is verpulverd. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is.

(Bron: http://www.scherpenzeelsekrant.nl/)

No comments:

Post a Comment