Wednesday, February 24, 2010

Primatoloog Marc van Roosmalen zaterdag in Tilburg in actie met ADC tegen apenhandelaar Hartelust


Marc van Roosmalen in actie tegen apenhandel

24-02-2010 St. Anti Dierproeven Coalitie


Zaterdag 27 februari komt de gerenommeerde primatoloog en Amazonedeskundige Marc van Roosmalen naar de Heuvel in Tilburg om verborgen dierenleed in de gemeente aan de kaak te stellen.

Van Roosmalen, Tilburger van origine, kreeg wereldfaam door zijn werk als beschermer van het regenwoud en bedreigde diersoorten. In 2000 werd hij hiervoor door Time Magazine uitgeroepen tot 'held van de planeet'. Afgelopen jaar werd hij ook door de gemeente Tilburg geëerd met een tegel in de Walk of Fame.

Van Roosmalen hoopt zaterdag aandacht te kunnen vragen voor de wreedheid van de internationale apenhandel en in het bijzonder de rol die hierin gespeeld wordt door RC Hartelust, gevestigd in Tilburg Noord. Roberto en Raymond Hartelust houden in een loods aan de Kapelmeesterlaan 112B honderden aapjes gevangen. Deze dieren zijn afkomstig van fokkerijen in China en worden uiteindelijk verhandeld aan dierproeflaboratoria door heel Europa waar ze zullen worden gebruikt in pijnlijke experimenten.

Van Roosmalen is vanaf 13:00 uur beschikbaar voor interviews en zal ook twee van zijn boeken, 'Blootvoets door de Amazone' en 'Tropenkolder' gesigneerd aanbieden aan het geïnteresseerde publiek. De primatoloog komt naar het centrum van Tilburg op uitnodiging van de Anti Dierproeven Coalitie die campagne voert tegen de Tilburgse apenhandel.

Tijdstip: 13:00 uur, zaterdag 27 februari
Locatie: Kruising Heuvel en Zwaanstraat

Meer informatie over van Roosmalen is te vinden op http://www.heldvandeplaneet.hyves.nl/ en http://www.marcvanroosmalen.org/.

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)
(Bron foto: eigen foto Marc van Roosmalen)

No comments:

Post a Comment