Friday, February 26, 2010

Eervol afscheid Diesel in dierencrematorium Delfzijl...


Hond Diesel gecremeerd

26-02-2010 De Telegraaf


STADSKANAAL - Diesel, de uitgemergelde stafford die deze week door medewerkers van de dierenambulance werd aangetroffen in een woning in Stadskanaal, is inmiddels gecremeerd.

In het dierencrematorium van Delfzijl kreeg hij een eervol afscheid. De hond is inmiddels uitgestrooid in een bos. "Hij heeft drie maanden opgesloten gezeten en gevoelsmatig krijgt hij nu toch nog een beetje zijn vrijheid terug", aldus een medwerkster van Dierentehuis Ter Marse tegen RTV Noord.

De medwerkers van de dierenambulance werden deze week opgeroepen de stafford uit een woning in de Groningse plaats te halen, maar nog voordat ze ter plekke was, was de hond al overleden.

Het dier bleek maandenlang in een vrijwel leeg huis opgesloten te hebben gezeten zonder te eten of te drinken. De buitenlandse eigenaar was naar verluidt maanden van huis. "Hij beweerde dat de hond elke dag te eten kreeg, maar dat kan niet waar zijn. Zoiets heb ik in de zeventien jaar dat ik dit doe nog niet gezien”, aldus de medewerkers van het dierentehuis. "De man belde nota bene zelf, omdat hij dacht dat er nog wel wat aan te doen was. Zo iemand moet toch een houdverbod voor dieren krijgen, maar in dit land krijg je een boete of een taakstraf, een beetje plantjes wieden".

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)
(Bron foto: http://www.dierenasielstadskanaal.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=254:in-memorium-diesel&catid=1:laatste-nieuws&Itemid=50)

No comments:

Post a Comment