Sunday, February 28, 2010

Winkelend publiek in Belgische Leuven weer door ADC geinfomeerd over dierproeven in Universiteit Leuven


ADC zal nooit de andere kant opkijken!

28-02-2010 St. Anti Dierproeven Coalitie


Het was een grijze en donkere zaterdag, maar daar storen de vrijwilligers van de Anti Dierproeven Coalitie zich niet aan. Voor de dieren opgesloten in dierproeflaboratoria is elke dag een donkere dag.

Wij waren vandaag in Leuven de stem van deze dieren. We informeerden een hele dag het winkelend publiek in de Diestsestraat over dierenleed, alternatieven voor dierproeven en diervriendelijke verzorgingsproducten. Dankzij een gulle donatie van een van onze leden waardoor we een mooie regenbestendige tent konden kopen, stonden we een hele dag droog.

Dat we keer op keer terugkomen om hier in Leuven een informatiestand te houden, heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de K.U.Leuven wat dierproeven betreft toch wel een heel slechte reputatie heeft. Aapjes worden hier dag in dag uit misbruikt terwijl er toch genoeg alternatieve testmethoden bestaan.

Op zaterdag 3 april zullen we daarom een hele dag een wake organiseren (klik hier voor meer info).

Op 17 april lopen we net zoals vorig jaar weer met honderden mensen door de Leuvense binnenstad om onze verontwaardiging duidelijk te maken.

Volgende week is het lentenummer van ons ledenblad klaar. Ben je nog geen lid en wens je ons ledenblad te ontvangen, klik dan hier.

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)
(Bron foto's: St. Anti Dierproeven Coalitie)

No comments:

Post a Comment