Thursday, February 25, 2010

Hond Diesel bewust doodgehongerd in Stadskanaal - Medewerkers Dierenambulance diep geschokt door vondst uitgemergelde, dode hond


Afschuw over hongerdood hond

25-02-2010 Van onze correspondent, De Telegraaf


HOOGEZAND - De medewerkers van de Dierenambulance van Stadskanaal zijn diep geschokt door de vondst en gruwelijke dood van de uitgemergelde hond Diesel. Hoewel de dierenkenners van de ambulance echt wel wat gewend zijn op het gebied van vaak onvoorstelbaar dierenleed slaat dit werkelijk alles, benadrukken ze aangeslagen.

De Dierenambulance werd deze week eerst nog opgeroepen de stafford uit een woning in de Groningse plaats te halen, maar nog voordat ze ter plekke was, was de hond al overleden, lieten de medewerkers van Dierentehuis Ter Marse gisteren boos weten. „Het lijkt erop dat de hond moedwillig is uitgehongerd.”

„Heel verschrikkelijk, het dier heeft in feite maandenlang in een vrijwel leeg huis gelopen zonder te eten of te drinken”, zegt bedrijfsleidster Paulien Huiting, die er naar van was. „De buitenlandse eigenaar was naar verluidt maanden van huis. Hij beweerde dat de hond elke dag te eten kreeg, maar dat kan niet waar zijn. Zoiets heb ik in de zeventien jaar dat ik dit doe nog niet gezien.”

De man belde nota bene zelf, omdat hij dacht dat er nog wel wat aan te doen was. „Zo iemand moet toch een houdverbod voor dieren krijgen, maar in dit land krijg je een boete of een taakstraf, een beetje plantjes wieden. Hij heeft volgende week zonder problemen weer een hond als hij zou willen.” De inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming doen verder onderzoek.

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)
(Bron foto: Telegraaf)

No comments:

Post a Comment