Monday, November 30, 2009

1015 Mensen tekenen in stad Groningen zaterdag burgerinitiatief ADC voor einde katten- en hondenexperimenten


'Stop gruwelijke hersenexperimenten op katten'

Groningers tekenen massaal voor een verbod

30-11-2009 St. Anti Dierproeven Coalitie


Om 11.00 uur stonden dierenvrienden van de Anti Dierproeven Coalitie zaterdag in de Waagstraat in Groningen. We waren druk bezig met het opzetten van een tent, die ons zou beschermen tegen de regen. Helaas begon het steeds harder te regenen en toen vervolgens de wind onder de tent kwam, die met kunst en vliegwerk net niet wegvloog, besloten we om alle spullen, inmiddels in de stromende regen, weer in te pakken.

Het was 12.00 uur geworden en versterkingen waren gearriveerd. Een kop koffie bij de aardige mensen van het newscafe om weer op krachten te komen en om een plan B af te spreken. We zijn de Anti Dierproeven Coalitie en opgeven staat niet in ons woordenboek! Met een clipboard en een pen in de hand spraken we zoveel mogelijk voorbijgangers aan om te tekenen. Een stuk moeilijker aangezien mensen bij het zien van een clipboard direct associaties krijgen met opdringerige ledenwervers. Toch haalden we een groot aantal handtekeningen binnen.

Het klaarde op, een vrijwilligster stapte in een kattenpak en hield een groot bord boven haar hoofd met daarop de tekst 'zet je handtekening tegen dierproeven,' daarachter vrijwilligers met 2 clipboards in de handen om alle mensen te kunnen voorzien van handtekeningenlijsten. Mensen stopten massaal en stonden zelfs te wachten in de kou om te tekenen tegen dierproeven.

Plan B was een succes en leverde het burgerinitiatief 1015 handtekeningen op. Al 25.745 mensen hebben het burgerinitiatief ondertekend voor een verbod op honden- en kattenexperimenten.

Vrijdag 18 december organiseert de Anti Dierproeven Coalitie een wake bij het proefdiercentrum in Groningen tegen de gruwelijke hersenexperimenten op katten.

Voor meer informatie klik hier.

Handtekeningenlijsten kun je hier downloaden. We verwachten in mei 2010 de benodigde 40.000 handtekeningen binnen te hebben.

(Bron: http://www.stopdierproeven.org/)
(Bron foto's: St. Anti Dierproeven Coalitie)

No comments:

Post a Comment