Saturday, November 28, 2009

Onduidelijkheid herkomst 19 gedumpte hondenkadavers in Knarbos, Lelystad - Dode honden zijn Ierse Wolfshonden, Collies en Fox Terriërs


Nog geen spoor in dump dode rashonden

28-11-2009 door Yang Yang Chiu, De Stentor


LELYSTAD - Waar de negentien hondenkadavers vandaan zijn gekomen, wie ze in het Knarbos bij Lelystad heeft gedumpt en wanneer dat precies is gebeurd is nog niet duidelijk.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hoopt al deze vragen in de loop van volgende week te kunnen beantwoorden. "We zijn nog volop bezig met het onderzoek", stelt woordvoerster Josine Boven.

De dode rashonden werden maandagmiddag door voorbijgangers gevonden. Het gaat om Ierse Wolfshonden, Collies en Fox Terriërs. "Toen ze gevonden werden, lagen de kadavers er nog niet heel lang", zegt Boven. Ze beaamt dat het zeer wel mogelijk is dat de dode honden vorig weekeinde in het Lelystadse bos zijn gedumpt.

Volgens de woordvoerster is de macabere vondst in Lelystad 'redelijk uniek'. "We komen heel wat dierenleed tegen. Ook dode dieren, maar doorgaans gaat het dan om vijf of zes kadavers tegelijk. Negentien is echt heel veel." Over het motief van de dump tast de inspectiedienst ook nog in het duister. "Alle rashonden zijn in trek, maar waarom juist deze drie soorten zijn gedumpt weet ik niet."

(Bron: http://www.destentor.nl/)

No comments:

Post a Comment