Wednesday, November 25, 2009

Buurtbewoners rond Loolaan in Voorburg dreigen drie paarden te bevrijden - Dieren in de modder - Dierenbescherming beweert niet op te kunnen treden...


Vermagerde dieren tot enkels in modder

Buurt eist eind aan paardenleed

25-11-2009 door Marieke van Essen, De Telegraaf

VOORBURG - Verontruste buurtbewoners hebben gedreigd om drie paarden die nu al wekenlang tot de knieën in de drek staan, uit hun erbarmelijke onderkomen aan de Voorburgse Loolaan te bevrijden. De politie moest eraan te pas komen om escalatie te voorkomen.


De gemoederen liepen gisterochtend hoog op omdat de eigenares van de omstreden stal Quattro, sinds de inbeslagname van twee van haar paarden op 7 november, niets heeft ondernomen om de trieste huisvesting van de overgebleven paarden, twee IJslanders en een haflinger, te verbeteren.

Dit tot woede van de omwonenden, die gisteren lijdzaam moesten toekijken hoe de dieren, strompelend naar hun voerbak, werden vastgezogen in de blubbermassa. Enkelen barstten zelfs in tranen uit toen een van de paarden zich bezeerde aan het spekgladde houtafval waarmee eigenares Quirine de K. het baggerterreintje onlangs heeft afgedekt. „We pikken het niet langer. Deze dieren hebben geen leven!”, aldus buurtbewoonster Marlène Kiers.

De schrijnende taferelen maakten ook grote indruk op de aanwezige politieagenten, die het opviel dat een van de IJslanders sinds 7 november duidelijk was vermagerd. Ingrijpen was echter niet mogelijk, omdat het de dieren niet aan eten ontbreekt. En dat is volgens de Dierenbescherming, die inmiddels is overspoeld met meldingen over de verwaarloosde paarden, nou juist het probleem: „Ieder mens die dit ziet zal het een vreselijke toestand vinden, maar voor de Nederlandse wet is dit nog niet vreselijk genoeg”, zegt woordvoerster Xandra Asselbergs.

Het OM beslist binnenkort of Quirine de K. strafrechtelijk wordt vervolgd.

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)

No comments:

Post a Comment