Sunday, November 29, 2009

Nog steeds veel vraagtekens rond dood asherakat Shin Chan


Raadsels rond reuzenkat

29-11-2009 door Lieke Jongbloed, De Telegraaf


EINDHOVEN - Ruim twee weken na de dood van de peperdure veelbesproken reuzenkat Shin-Chan is nog steeds niet duidelijk waaraan het dier in ballingschap is overleden.

Justitie, die de kat twee jaar geleden direct bij aankomst op Schiphol in beslag nam, liet weten dat de resultaten naar de doodsoorzaak nog zeker enige tijd op zich laten wachten. Het functioneel parket kan niet zeggen waarom het precies zo lang duurt. „We willen het zorgvuldig doen en daarom gaat daar tijd overheen”, is de enige uitleg die via een woordvoerster komt.

Doofpotgeval

De eigenaar die de bijzondere kat kocht bij het Amerikaanse Lifestylepets is wederom enorm teleurgesteld nu hij ook op dit onderzoek weer eindeloos lijkt te moeten wachten. „We hebben eerst twee jaar gewacht op allerlei juridische toestanden rond Shin Chan”, verzucht Jeffrey Borrenbergs. „En nu hij dood is, moeten we schijnbaar weer voor hoe weet hoe lang in onzekerheid zitten. Het lijkt een typisch doofpotgeval aan het worden.”

Jeffrey Borrenbergs liet twee jaar geleden vol trots weten de eigenaar te zijn geworden van een van de in Amerika speciaal gefokte asherakatten. De familie heeft het dier echter nooit in de armen kunnen sluiten. Deze kruising tussen de gewone huiskat, de Afrikaanse Serval en de Aziatische Luipaardkat weegt als hij volwassen is ongeveer 15 kg.

De Borrenbergs, al in het bezit van een hele reeks bijzondere en ook asielkatten telden maar liefst 27.000 euro neer voor het dier. Direct bij aankomst in ons land werd Shin Chan echter door de douane in beslag genomen. Sindsdien zat het dier, samen met twee soortgenoten die bestemd waren voor Rusland, op een geheim opvangadres.

Ruim twee weken geleden kregen ze per fax te horen dat Shin Chan plotseling was overleden. Justitie liet toen ook meteen weten het onderzoek rond de invoer niet te stoppen en er nog een rechtszaak zal dienen.

(Bron: http://www.telegraaf.nl/)

No comments:

Post a Comment