Friday, November 27, 2009

Dierenvrienden ADC protesteren in Oss bij Schering Plough tegen experimenten op apen...


Activisten tegen experimenten op apen

27-11-2009 KlikNieuws Oss


OSS - De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft vandaag, vrijdag 27 november, geprotesteerd bij Schering Plough aan de Molenstraat. Zo'n tien actievoerders stonden voor de poorten van het farmaceutische bedrijf met megafoons, spanddoeken en protestborden.

ADC protesteerde vandaag op vier plaatsen in Nederland tegen experimenten op apen. Ze zijn er niet mee eens dat in laboratoria apen kunstmatig ziek gemaakt worden met bijvoorbeeld het vogelpestvirus, mazelen, knokkelkoorts of malaria.

Robert Molenaar van de Anti Dierproeven Coalitie: "Apen zijn zeer gevoelige en intelligente wezens die op geen enkele wijze gebruikt mogen worden in experimenten. Het bewustzijn van apen is zodanig ontwikkeld dat de dieren in constante stress zitten en beseffen dat zij in levensgevaar verkeren. Het is onethisch om onze naaste verwanten op te laten draaien voor menselijke problemen."

Alternatieven
Een woordvoerder van het Osse farmaceutische bedrijf laat weten dat het nog steeds noodzakelijk is dat er proeven plaatsvinden op dieren maar dat steeds vaker alternatieven worden ingezet. "Dierproeven worden gedaan om op een goede wetenschappelijke manier aan te tonen dat een geneesmiddel betrouwbaar, veilig en werkzaam is. Dierstudies worden alleen gedaan als er geen betrouwbare alternatieven bestaan waarmee dezelfde resultaten kunnen worden behaald of wanneer overheden bepaalde onderzoeken uitdrukkelijk eisen. Ruim 95 procent van alle dierproeven die Schering-Plough in Oss doet, worden gedaan met behulp van ratten en muizen. De keuze voor de diersoort die ingezet wordt bij een proef hangt af van de informatie die een bepaalde dierproef moet opleveren. Veruit de meeste gevallen zijn ratten en muizen geschikt maar het komt ook voor dat er grotere dieren ingezet moeten worden om betrouwbare en relevante gegevens te verkrijgen.. De overweging wordt op wetenschappelijke grond gemaakt." (Foto: Hans van der Poel)

(Bron: http://oss.kliknieuws.nl/)
(Bron foto: KlikNieuws Oss)

No comments:

Post a Comment