Tuesday, November 24, 2009

Politie Brussel (België) haalt twee tijgers weg bij circusdirecteur - Dieren onder slechte omstandigheden op erf boer Tongerlo (Bree)


Twee mannetjestijgers weggehaald bij circusdirecteur

24-11-2009 De Streekkrant, Belgium


Bree - De dienst leefmilieu van de federale politie in Brussel, de lokale politie Noordoost-Limburg en mensen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben dinsdag bij een circusdirecteur en zijn vrouw twee tijgers weggehaald.

De mannetjes "Tango" en "Ginger" waren slecht gehuisvest en de situatie was onveilig en gevaarlijk. Burgemeester Jaak Gabriels vond de situatie onhoudbaar.

De circusmensen logeerden voor hun winterverblijf op het erf van een boer in Tongerlo (Bree).

"Enkele tralies van de kooiwagen waarin de beesten zaten, waren stuk en hersteld door middel van wat ijzerdraad. Een dier verwondde het andere dier maandag ook, omdat hij door de tralies zijn soortgenoot kon aanvallen. De twee mannetjestijgers gedragen zich zeer agressief tegenover elkaar", stelde Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum.

"In twee ritten met onze grote transportkooi brachten we de 250 kilo wegende tijgers naar het Natuurhulpcentrum. Eentje zit in onze leeuwenkooi en de andere verblijft in een andere kooi. Het is afwachten wat de overheid beslist, want de eigenaar wil de dieren terug. Hij zal dan wel moeten investeren in degelijke huisvesting en de nodige vergunningen kunnen voorleggen", luidde het.

De twee tijgers werden sporadisch in een circusvoorstelling opgevoerd. Soms liet hun temmer hen buiten rondlopen op een oppervlakte van vier op vier meter. "De tijgers zijn ongeveer veertien jaar oud en verkeerden niet in zo'n slechte conditie, maar hun huisvesting was allesbehalve", aldus Damiaens nog. (BEL)

(Bron: http://streekkrant.rnews.be/)

No comments:

Post a Comment